Bécs legjobb Michelin csillagos éttermei

441218273_1512064859391694_527507786102119898_n.jpgAz osztrák főváros gasztronómiai élete sem nélkülözheti a csúcsminőségű kínálatot.

Közülük ötöt pedig a francia étterem-minősítő is a legmagasabb elismerésben részesitett.

Amador (☆☆☆)
Kulináris csúcspont mind Bécsnek, mind Ausztriának. A város szélén, a Hajszan Neumann borbirtokon található étterem már önmagában is különleges. A csodálatos tégla boltíves mennyezet és a stílusos belső kialakítás igazán egyedi megjelenést kölcsönöz a helynek. Juan Amador konyhája a tökéletességre törekvés pazar példája; a legkiválóbb összetevőket használják fel a modern és kifinomult menük létrehozásához, amelyek finoman kiegyensúlyozott és következetesen harmonikus ételeket foglalnak magukba. Ennek megvalósításához a kreatív ötletgazdát egy rendkívül motivált és kellemesen szívélyes csapat támogatja. A gasztronómiai élvezeteket pedig remekül kiegészíti a válogatott borokból álló itallap is.
Cím: Grinzinger Straße 86, Vienna, 1190, Austria 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Wien Foodguide (@viennafoodguide) által megosztott bejegyzés

Mraz & Sohn (☆☆)
Ez a Markus Mraz és fiai, Lukas és Manuel által vezetett étterem egy igazi intézmény Bécs ínyencsegeinek életében. Meglepetés menüik kis fogások egész sorát tartalmazzák. Szeretnek egy fő összetevőre koncentrálni, amely az étlap alapját képezi. Ez a megközelítés olyan ételeket eredményez, mint a koreai stílusú rókagomba gulyás: a pörköltes jegyekkel rendelkező finomság, az enyhe fűszeresség és a testes gombaíz igazi ízrobbanása. Elegáns, modern hangulatú a hely, egyúttal azonban kötetlen és laza, ahol a hasonló éttermekre jellemző formalitások nem jellemzőek. A három szoba egyikéből teljes rálátás nyílik az étterem konyhájára. A kiszolgálás elsőosztályú, a figyelmes és nagyon jól képzett személyzetnek köszönhető, és nem utolsósorban a sommeliernek, aki remek borospincét tart fenn, és garantálja az érdekes ötletektől hemzsegő, tökéletesen kiegyensúlyozott borpárosítást.
Cím: Wallensteinstraße 59, Vienna, 1200, Austria

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

MRAZ & SOHN (@mrazundsohn) által megosztott bejegyzés

Steirereck im Stadtpark (☆☆)
A festői Stadtparkban található, elegáns étterem egyik vonzereje modern, elegáns dizájnja és a hely letisztult vonalai, valamint Heinz Reitbauer kreatív konyhája, aki regionális termékeket készít tökéletességgel és kifinomultsággal. Akik ide betérnek biztosak lehetnek abban, hogy professzionalis kiszolgálásban lehet részük, amit csak emel a park zöldje és virágtengere.
Cím: Am Heumarkt 2a, Vienna, 1030, Austria

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Steirereck (@steirereck) által megosztott bejegyzés

Konstantin Filippou (☆☆)
A Konstantin Filippou két területre fókuszál leginkább kínálatában; a halakra és a tenger gyümölcseire, míg a hús nagyrészt inkább kiegészítő szerepet kap. Az étlapját alkotó, nagyon modern és kontrasztos kistányérok alapanyagai főként Bretagne-ból vagy Skandináviából származnak; például a kiemelkedő norvégiai langostino, amit káposztával, grapefruittal és a vadhínár cochayuyo-val tálal. Görög gyökerekkel rendelkező stájer származásúként a séf ugyanakkor diszkréten építi be a saját tartományából és a görög örökségből származó hatásokat. A minimalista belső teret a fekete és a szürke szín uralja. A pincérek figyelmesek és hozzáértőek, a borlapon nem egy nemzetközi kincs is található.
Cím: Dominikanerbastei 17, Vienna, 1010, Austria

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

MAMA KONSTANTINA (@mamakonstantina) által megosztott bejegyzés

Silvio Nickol Gourmet Restaurant (☆☆)
Silvio Nickolnak megvan az a sajátos stílusa, amelyet nem lehet egykönnyen elfelejteni! Az exkluzív Palais Coburgban rendkívül ötletes konyhával lepik meg a vendégeket, nagyon kifinomult kombinációkkal, amelyeknek kiváló szezonális termékek az alapjai. Alkotásai különböző tájegységek különlegességeit is bemutatják. A professzionális kiszolgálás része a szakszerűen átbeszélt étlap és hozzáértően végigvezetett, lenyűgöző borlap. Az elegáns belső tér megkapó jellegzetessége a feltűnő boltíves mennyezet és a szemet gyönyörködtető dekoratív kristálycsillár is.
Cím: Coburgbastei 4, Vienna, 1010, Austria

Kövess minket a Facebookon is bécsi pillanatokért és további információkért